L’equip de Junts per Catalunya Olot ha explicat avui les principals propostes que en l’àmbit d’Educació es recullen en el projecte de govern municipal per a les eleccions del 26 de maig. L’alcaldable, Pep Berga, ha assegurat que en aquests últims mandats els esforços de l’actuació municipal s’han hagut de concentrar en el manteniment dels diferents serveis i recursos educatius i també, i com a prioritat, en facilitar-ne l’accés dels infants amb menys recursos, “perquè el nostre compromís essencial sempre ha estat, i continua essent, el de la igualtat d’oportunitats i d’equitat per millorar l’èxit educatiu dels infants i joves”.

Berga ha assenyalat, però, que de cara al proper mandat “es donen les condicions per poder actuar també per a la millora de les instal·lacions dels centres educatius”. I en aquest sentit ha anunciat que Junts per Catalunya Olot “es compromet a destinar 1 milió d’euros dels pressupostos municipals en els propers 4 anys per millorar els centres escolars de la ciutat”.

Només com a exemple d’aquestes actuacions, que beneficiarien al conjunt de centres, Pep Berga ha citat la millora de les zones d’esbarjo, tancaments i climatització, adequació de lavabos, accessos, interiors d’aules i espais d’activitats. Berga ha destacat accions de millora al pati, passadissos i porxo de l’Escola Llar; l’arranjament del teulat i actuacions al gimnàs i a la pista esportiva del Malagrida; millores al pati del Pla de Dalt; lavabos nous al Bisaroques; vestidors a l’Institut la Garrotxa; l’ampliació del Montsacopa; tancaments i climatització de l’Escola d’Art, lavabos adaptats a l’Escola d’Expressió i obres de millora a les escoles bressol municipal. L’alcaldable de Junts per Catalunya Olot ha indicat, a més, que “si bé algunes actuacions podrien correspondre estrictament a la Generalitat, l’experiència demostra que la predisposició de l’Ajuntament de contribuir-hi n’afavoreix els resultats”.

Mariona Camps i Aniol Sellabona (6 i 8 de la candidatura de Junts per Catalunya  Olot) han acompanyat Pep Berga, a la presentació que ha tingut lloc aquest dimarts a la tarda al parc infantil del barri de Pequin.

Mariona Camps –que és pedagoga- ha explicat que una de les principals propostes de Junts per Catalunya Olot en matèria d’Educació és la d’elaborar un nou Projecte Educatiu de Ciutat “adaptat a la situació actual i amb una planificació de futur”, on quedi reflectit el dret fonamental de totes les persones a una educació de qualitat, les vint-i-quatre hores del dia i al llarg de tota la vida.

Camps també ha destacat que es vol definir un sistema d’avaluació i valoració de polítiques educatives que permeti identificar millor les necessitats dels ciutadans en aquest àmbit, continuar fent visibles els valors de “Ciutat Educadora” i el treball amb altres agents educatius, especialment amb el Departament d’Educació, per millorar l’atenció educativa als centres.

Aniol Sellabona –que és mestre- ha explicat que Junts per Catalunya Olot proposa millorar el sistema de suport per afavorir l’accés de tots els infants i joves a les escoles bressol municipals, a l’Escola Municipal de Música i a l’Escola Municipal d’Expressió.

Sellabona ha destacat igualment la importància de “crear nous recursos d’acompanyament a l’escolarització que garanteixin no només una igualtat d’oportunitat en l’accés, sinó també en l’èxit educatiu”. I ha explicat les propostes que contemplen el treball intens i coordinat amb tots els agents educatius de la ciutat i molt especialment amb les famílies com a agent educatiu principal dels infants i joves, la definició de nous canals de participació dels infants i joves en els projectes de ciutat i la implicació de totes les àrees de l’Ajuntament en el procés educatiu perquè “educar és un repte de tots i totes”.

Les propostes de l’àmbit d’Educació presentades avui formen part del programa de Junts per Catalunya Olot, que recull prop de 400 actuacions per a les eleccions municipals del 26 de maig. A partir d’aquest divendres, coincidint amb el primer dia de la campanya, les accions es podran consultar a www.juntsxcatolot.cat.