L’equip de Junts per Catalunya Olot proposa incorporar en el pressupost del 2020 i següents un programa específic d’inversions de renovació i conservació de les instal·lacions esportives, en la mateixa línia del pla d’actuacions en edificis educatius. L’alcaldable Pep Berga ho ha explicat avui en la presentació de les principals propostes de l’àmbit d’Esports del programa de Junts per Catalunya Olot que aquest matí s’ha fet davant el Pavelló. Aniol Sellabona i Josep Maria Coma (8 i 12 de l’equip) han acompanyat Pep Berga.

Pep Berga ha posat en relleu que “més de 10.000 olotins i olotines practiquen esport federat” i que això “requereix que la ciutat disposi de bones instal·lacions”. Per això Junts per Catalunya Olot proposa definir en el pressupost de l’any que ve i següents un programa específic d’inversions de renovació i conservació per millorar les instal·lacions esportives destinades als esports de pista i l’ampliació dels pavellons d’esports per a usos esportius i despatxos per a clubs.

L’alcaldable ha destacat que aquests darrers anys “s’han fet millores a l’Estadi Municipal on juga la Unió Esportiva Olot, s’han posat en marxa noves instal·lacions per a la pràctica esportiva, com els camps de futbol del Morrot i la pista d’Skate al parc de Malatosquer, i s’ha condicionat un espai provisional per a la pràctica de la gimnàstica artística”.

Berga ha explicat que Junts per Catalunya Olot proposa per al proper mandat “el projecte d’ampliació de la pista d’Skate i avançar en el projecte d’un pavelló per a la gimnàstica artística” així com “en el projecte de renovació de les instal·lacions esportives de Les Mates i d’un parc ciclista per a la formació del ciclisme infantil i juvenil en un espai segur”. També proposa “la construcció de la piscina municipal coberta, d’acord amb l’estudi tècnic que s’ha fet aquest mandat i que contempla la reforma i ampliació de les actuals instal·lacions, amb l’objectiu que es pugui fer servir tot l’any”.

Al seu torn, Aniol Sellabona ha destacat el valor de l’activitat física i l’esport no només per millorar la salut, el benestar i la qualitat de la vida de les persones i ha explicat que en relació amb aquest àmbit la proposta de Junts per Catalunya Olot contempla cinc eixos de treball: “l’esport com a eina de cohesió social, l’esport com a font de salut i el benestar, l’esport en l’àmbit d’educació, l’esport de competició i de lleure, i l’esport també com a element de promoció econòmica”.

En aquest sentit, i com a exemple del valor de l’esport com a element inclusiu, ha assenyalat que es proposa impulsar “un nou programa educatiu que reconegui els valors inclusius de l’esport” i que, a més de donar continuïtat al programa de promoció de l’activitat esportiva a les escoles, es treballarà “per millorar el sistema de beques esportives i l’accés a la pràctica esportiva”. També, i pel que fa a una altra franja d’edat, es vol potenciar “la creació de seccions sèniors al clubs esportius de la ciutat”.

Josep Maria Coma, per la seva banda, ha explicat que es continuarà “fent costat als esdeveniments esportius organitzats per clubs i entitats de la ciutat” i que “això es farà amb els suports puntuals que calgui, però també millorant des del punt de vista econòmic els convenis amb les entitats esportives”.