Des d’avui i durant cinc dies Olot torna a gaudir de les Festes del Tura. Amb 4 escenaris de música, enguany es fa una clara aposta per les activitats familiars i les vinculades amb la faràndula, que es converteix amb el gran protagonista.

Aquest dimecres 7 de setembre a ¾ de 6 es dona el tret de sortida a les Festes del Tura d’Olot. La cercavila per la ciutat amb el seu tradicional recorregut pel centre serà l’encarregada d’iniciar les festes que retornen al seu format habitual.

Enguany, després d’un any anul·lades i d’una edició marcada per les restriccions per la COVID-19, les Festes recuperaren el seu format habitual amb una clara aposta per les activitats musicals i familiars, amb propostes per a joves i adults i amb la clara presència de la faràndula.

En aquest sentit, la faràndula olotina té un pes clau en aquestes Festes d’Olot. D’una banda, la Gegantessa de la ciutat és la principal protagonista del cartell, els artistes Tavi Algueró i Àngel Rigall, són els encarregats del pregó i, a més, les Festes comptaran amb una gran varietat d’activitats de la faràndula.

A més de l’escenari del Firal – que tornarà a comptar amb les barraques -, els altres escenaris musicals són la Plaça Major, la Plaça Campdenmàs i el passeig de la Muralla, que concentra l’oferta de música electrònica. Com el 2019, les Festes del Tura també tenen una actuació sorpresa.

Pel que fa a la proposta de Festes, la programació familiar també té un pes destacat aquests dies. Per això, els més petits poden gaudir de la cercavila infantil, d’espectacles com la Lali BeGood, el concert de la Damaris Gelabert, la festa holi i la de l’aigua i l’escuma. Unes activitats que també estan pensades per les famílies, amb participació de totes les edats, com per exemple l’Orientura’t, l’encierru de marrans, el Campionat mundial del pedra, paper, tisora i un taller de circ “Circ a les golfes” a la Plaça Major. Aquestes iniciatives se sumen a les activitats populars d’entitats com el concurs de paelles de l’AOAPIX, la Batalla de les Flors que organitza el CIT, la pujada del pilar caminant dels Xerrics, el Seguici Popular o l’espectacle pirotècnic que posarà el punt final a aquesta nova edició de festes.

| Podeu consultar més informació i tota la programació a través d’aquest enllaç.