Des de Junts Olot s’aposta per restringir l’accés dels patinets elèctrics al centre quan no es permeti la circulació de vehicles al Nucli Antic. Després de les campanyes informatives realitzades i les sancions imposades als conductors de VMP, es planteja la modificació de l’ordenança municipal per evitar situacions que puguin posar en perill a vianants.  

En el ple del mes de maig de 2021, l’Ajuntament d’Olot va aprovar inicialment la modificació de l’Ordenança Municipal de Circulació que afecta als vehicles de mobilitat personal (VMP). A finals de 2021 es va aprovar de forma definitiva el text que, d’acord amb la normativa de trànsit, estableix que els conductors dels patinets han de ser majors de 16 anys, només poden anar-hi una persona, tenen limitada la velocitat màxima als 30km/h i en el cas del Nucli Antic, no està permesa la circulació els dies en què al centre de la ciutat hi hagi una aglomeració de persones, s’hi celebri mercats, fires o altres festivitats. L’ordenança també contempla un seguit de sancions per aquells conductors que no compleixin amb les mesures i normativa.

En els últims anys, a tot Catalunya -també a Olot- s’ha constatat un augment de la presència de patinets a l’espai públic. Tot i les campanyes i controls de la Policia Municipal i les sancions imposades (més d’un centenar durant l’any passat), les actituds incíviques de conductors de patinets elèctrics és una de les preocupacions que posen de manifest les veïnes i veïns de la ciutat. És una de les qüestions que s’ha tractat a les trobades realitzades des de Junts amb representants de sectors com, per exemple, el comerç, residents del Nucli Antic i la resta de barris d’Olot i persones a títol individual.

Després de l’experiència d’aquests últims mesos i per fer front a aquesta situació, des de Junts Olot s’aposta per prohibir l’accés dels patinets elèctrics al centre. Aquesta restricció, que es preveu que s’acordi de forma conjunta amb comerciants i AV del Nucli Antic i que segueixi els horaris i dies que estipula l’accés de vehicles al centre de la ciutat, es proposa fer mitjançant la modificació de l’Ordenança Municipal de Circulació.