L’equip de Junts per Catalunya Olot ha presentat avui davant la seu del Servei d’Ocupació de Les Mates les principals propostes en matèria d’Empresa i Ocupació. L’alcaldable Pep Berga ha assegurat que “l’ocupació és la nostra obsessió, i aconseguir que tothom tingui feina i que millori la qualitat dels llocs de treballs, una de les nostres prioritats”.
En aquest sentit, Pep Berga ha volgut posar en valor algunes de les actuacions realitzades fins ara per contribuir al foment de l’ocupació, com ara els nous projectes d’emprenedoria i els programes de suport a empreses i autònoms, agilitzant la tramitació de llicències i permisos.
L’alcaldable ha destacat que “aquests últims anys, Olot ha reduït en gairebé el 50% el nombre de persones a l’atur. És la ciutat de Catalunya de més de 30.000 habitants que més ha disminuït en els darrers anys el nombre de persones sense feina i la segona amb un percentatge d’atur més baix”. Tot i aquesta disminució de l’atur, però, ha explicat que “s’ha detectat que els col·lectius amb dificultats d’inserció continuen tenint molts problemes per trobar feina”, per la qual cosa “s’han impulsat programes específics”.
Pep Berga – acompanyat d’Estanis Vayreda i Adriana Francés (2 i 10 de l’equip) – ha assenyalat que “ara cal centrar els esforços de manera especial en la millora continuada de la qualitat de l’ocupació”.
Per a això, Estanis Vayreda ha explicat que Junts per Catalunya Olot defensa, d’una banda, “ajudar que les empreses siguin més competitives i que els petits negocis funcionin, que els comerciants i restauradors es guanyin bé la vida”, i de l’altra, “l’aposta pel Pacte per la Formació Professionalitzadora, per ajudar els treballadors a formar-se, millorar les seves competències tècniques i personals i així poder ocupar lloc més qualificats i, per tant, millorar la retribució, i també per mantenir i atraure talent”.
Vayreda igualment ha explicat que Junts per Catalunya Olot proposa al mateix temps “promoure l’aliança d’empreses dels diferents polígons industrials per millorar la seva competitivitat”. Estanis Vayreda ha indicat que “després de la bona experiència realitzada al Polígon del Pla de Baix, es vol estendre aquesta iniciativa a la resta de la ciutat i comarca”.
Estanis Vayreda ha recordat també algunes de les accions d’emprenedoria que ja s’han explicat i que han de servir igualment per fomentar l’ocupació: la segona fase del Taller dels Sastres, per obrir nous locals comercials, estenent-lo a tot el centre de la ciutat, i la promoció de l’espai de co-working de Ca-Nyera, als antics Magatzems Guitart, entre els emprenedors de la ciutat.
Adriana Francés, per la seva banda, ha destacat algunes de les accions que es proposen dirigides als col·lectius amb més dificultats d’inserció laboral. Entre aquestes ha assenyalat “que es vol fomentar el treball amb empreses d’inserció específiques per a aquests col·lectius, especialment dones, majors de 45 anys i joves”. També ha explicat que “es potenciarà el programa +60, que assessora persones aturades sobre les opcions de jubilar-se amb una pensió digne”.
En relació encara amb aquestes accions, l’alcaldable de Junts per Catalunya Olot, Pep Berga, ha anunciat que per al proper mandat es proposa “la posada en funcionament de l’Escola de Noves Oportunitats, perquè joves de la ciutat que no s’adaptin al sistema escolar reglat puguin realitzar nous itineraris formatius i s’insereixin en el mercat laboral”. Pep Berga ha explicat que “en aquests moments ja es treballa en el projecte d’aquesta Escola”.