Coincidint amb els dos primers anys de la constitució de l’Ajuntament d’Olot, l’alcalde Pep Berga, fa balanç dels dos primers anys del mandat municipal. L’acte, que ha aplegat a més d’un centenar de persones, s’ha portat a terme aquest dimarts 15 de juny a la tarda a la Sala El Torín amb l’assistència de ciutadans i ciutadanes, representants d’associacions, empreses i entitats locals.

Aquest 15 de juny se celebra el segon aniversari de mandat. Aprofitant la coincidència, l’alcalde d’Olot ha fet resum i balanç de l’acció municipal realitzada fins al moment i que ha hagut de fer front a l’impacte de la COVID-19 a la ciutat. Pep Berga ha detallat el més d’un centenar d’accions directes de suport i acompanyament a tots els sectors i àmbits afectats per la pandèmia del coronavirus que s’han portat a terme així com el treball realitzat per continuar potenciant la capitalitat de la ciutat. A tall d’exemple, fins avui dia, el Consistori d’Olot encapçalat per Pep Berga ha invertit més de 2 MEUR per cobrir les necessitats socials i econòmiques de la ciutadania així com donar resposta a totes les actuacions necessàries per combatre els efectes del coronavirus.

“Olot  ha estat una de les ciutats que ha encarat la crisi amb més força, de forma més extensa actuant en tots els àmbits, camps i, sobretot, amb més eficàcia”, ha detallat. Després d’exposar les principals xifres en camps com recursos, neteja, actuacions, millores, mobilitat i transport; l’alcalde ha volgut incidir en la voluntat d’enfocar la mirada a mitjà i llarg termini detallant els reptes de futur de la ciutat.

“Tenim al davant dos anys amb un full de ruta molt clar, centrats a millorar la vida de les persones i continuar fent d’Olot una ciutat plena d’oportunitats per a tothom”, ha assegurat Pep Berga. Projectes que formen part de l’estratègia de ciutat, que segueixen els pilars del programa de govern 2019-2023, i que permetran millorar globalment la ciutat posant èmfasis en la millora assistencial, l’acompanyament a les persones més necessitades i l’impuls de la ciutat en el camp social, educatiu i cultural:

 

  1. Noves unitats de convivència a la residència Sant Jaume
  2. Promoció d’habitatge públic a Sant Cristòfol
  3. Escola de Noves Oportunitats
  4. Projectes de mobilitat
  5. Inversions als barris
  6. Reactivació econòmica i l’ocupació
  7. Espai Cràter
  8. Piscina Municipal coberta
  9. CAP de Sant Miquel
  10. Centre cultural i educatiu de l’Illa del Carme