L’equip de Pep Berga vol donar continuïtat al Pla per col·locar plaques fotovoltaiques als equipaments i espais municipals i al servei gratuït de foment de la rehabilitació energètica d’habitatges GarrotxaDomus.

La llar d’infants i el casal de Sant Miquel han estat els últims equipaments d’Olot on s’han col·locat panells fotovoltaics. La instal·lació forma part de les actuacions impulsades per implementar energies renovables i mesures d’estalvi energètic a la ciutat. Aquests 10 panells s’afegeixen als que ja s’han situat a altres equipaments municipals, com la seu de la Policia Municipal, la llar d’infants La Gredera, l’escola del Pla de Dalt i la de Sant Roc.

Des de Junts s’aposta per donar continuïtat al Pla de col·locació de plaques fotovoltaiques als equipaments i espais municipals per tal d’incrementar el parc fotovoltaic municipal. I un dels espais on es preveu que es puguin col.locar plaques és al casal de Bonavista. “A més des les escoles i altres espais municipals, els casals de barri són els equipaments que també volen dotar d’aquesta infraestructura” assegura l’alcaldable de Junts, Pep Berga. Una altra de les mesures proposades és la de promoure l’estudi i la creació de noves illes energètiques a l’Illa dels Pavellons d’Esports i a Can Joanetes.

La participació per implementar noves comunitats energètiques a barris i a associacions de veïns (com la impulsada per l’AV de Montolivet i el Pla de Dalt) per a promoure un increment de la generació d’energia compartida, a més de la creació de comunitats d’energia a les zones industrials (com la que s’ha començat a plantejar al Polígon de les Mates) per abaratir els costos energètics de la indústria són altres mesures per les que aposta l’equip de Junts.

Junts també considera important promoure l’acció GarrotxaDomus per reduir la demanda de consum energètic, l’eficiència energètica, incrementar les fonts d’energia renovables i assessorar la ciutadania per millorar l’eficiència energètica dels seus habitatges. El programa ha atès, en els últims tres anys, 1.152 consultes, s’han realitzat 267 actuacions i s’han reduït 650 tones d’emissions de CO₂.

En temes d’eficiència energètica, Junts vol continuar amb la substitució progressiva de l’enllumenat públic de la ciutat a LED fins arribar al 100% abans del 2030 i prioritzar la instal·lació de sistemes de generació d’energies renovables de calor (biomassa i geotèrmia) als edificis educatius, culturals i esportius de la ciutat.

Una de les propostes destacades del programa de Junts per al 28M és la creació d’una planta de metanització per a l’obtenció de gas a partir de la matèria orgànica de la recollida selectiva, dels fangs de depuradora i de residus de les indústries alimentàries.

La instal·lació de més punts de recàrrega de vehicles elèctrics, la realització de campanyes de sensibilització i assessorament per a promoure accions d’estalvi energètic encarades a la ciutadania i les empreses d’Olot són altres propostes de Junts per a les Eleccions Municipals (consulteu la totalitat del programa a https://juntsxcatolot.cat/

L’equip de Junts Olot ha explicat avui les principals propostes relacionades amb la transició energètica. Agustí Arbós, Lluc Charles i Gemma Canalias han acompanyat Pep Berga a la presentació que ha tingut lloc aquest dijous al matí davant del casal de Bonavista.