L’equip de Pep Berga es compromet a oferir un treball preventiu d’acompanyament a les famílies amb infants i adolescents amb problemes de salut i salut mental.

Aquesta tardor es preveu que comencin les obres de construcció del nou CAP Nord d’Olot. L’Ajuntament ha posat a disposició del Departament de Salut els terrenys del carrer Martí l’Humà perquè es pugui iniciar els treballs del nou equipament que ha de substituir el local de l’avinguda Girona.

Inaugurat el març de 2007, el CAP Nord s’ha fet petit per atendre les més de 15.000 persones que utilitzen anualment els serveis de l’ambulatori de Sant Miquel, residents del mateix barri, però també de Les Tries, Alba Rosa, Benavent, Sant Cristòfol i el Nucli Antic. El nou local, a més, permetrà millorar l’atenció i incorporar nous serveis als que s’oferiran des d’aquestes noves instal·lacions (servei de primària, pediatria i salut mental).

Precisament, una de les qüestions que s’ha detectat arran de les reunions mantingudes aquests últims mesos i que, de fet ja es va fer evident durant la COVID, és la necessitat de promoure mesures d’acompanyament a les famílies amb persones amb problemes de salut i salut mental a més de donar impuls a un Pla de Salut Mental i emocional comunitària, que inclogui una suma d’accions en diferents programes de benestar emocional, com els Trastorns de la conducta alimentària (TCA), trastorns d’ansietat, prevenció i detecció d’autolesions, entre altres.

L’actualització del Pla Local d’Addicions, de forma conjunta entre les Àrees d’Educació, Joventut i Acció Social és una altra de les actuacions que caldrà afrontar en els propers anys junt amb l’impuls, conjuntament amb Educació, Acció Social i el CAS, de pràctiques i accions per a millorar l’atenció dels joves en referència a les seva salut mental i benestar emocional. Junts també aposta per la participació activa en el programa PAISS (Pla d’atenció i interacció social i sanitària) per a la coordinació dels àmbits de salut i benestar social  i desenvolupament de totes les accions que se’n derivin.

En relació a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, el compromís de Junts és el de fer les gestions amb el Departament de Salut de la Generalitat per reduir les llistes d’espera de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Al mateix temps, també treballar per augmentar la capacitat de resolució dels centres d’atenció primària.

El reforç dels projectes d’atenció a col·lectius especialment vulnerables com per exemple la gent gran, l’impuls i intensificació de les accions per a la promoció d’hàbits de vida saludables i la sensibilització de la població infantil i jove i les seves famílies a adquirir bons hàbits alimentaris són altres de les propostes que, en matèria de Salut, impulsa Junts per Olot (consulteu les més de 300 accions per a les Eleccions Municipals del 28M).

L’equip de Junts Olot ha explicat avui les principals propostes en l’àmbit sanitari. Imma Muñoz i Neus Domènech han acompanyat Pep Berga a la presentació que ha tingut lloc aquest dimecres al matí davant dels terrenys on s’ha de construir el nou CAP Nord d’Olot.