L’equip de Pep Berga també reitera la necessitat de restringir l’ús del patinet al centre de la ciutat per garantir la seguretat dels vianants i el reforç de la col·laboració amb els cossos de seguretat amb presència a Olot.

 

En els últims quatre anys, Olot ha incorporat diferents dispositius tecnològics per qüestions de seguretat. Des de les càmeres lectores de matrícules que permeten l’avís immediat als cossos de seguretat, l’adquisició d’un dron i la instal·lació de càmeres de vigilància (un total de 27) situades a diferents punts d’Olot. Aquest mandat també s’ha creat la unitat canina, que ara s’ha reforçat.

De cara als propers 4 anys, Junts Olot vol incorporar més càmeres que puguin ajudar a la tasca de la Policia Municipal i la incorporació de nous agents. Properament, s’obrirà una nova convocatòria per a la cobertura definitiva de sis places d’agents de la Policia Local.

Junts també aposta per la creació d’una Unitat Operativa de la Policia Municipal que centri els seus esforços, especialment, en els torns de tarda i nit. L’objectiu és fer front a l’incivisme i la millora de la seguretat ciutadana d’acord amb les actuacions realitzades amb la resta de cossos policial desplegats a la ciutat. L’alcaldable de Junts reclama a la Generalitat que els Mossos d’Esquadra disposin de més efectius a la ciutat i comarca per treballar de forma conjunta i donar resposta a les necessitats que puguin sorgir.

Pep Berga també ha reiterat la necessitat que els Ajuntaments puguin disposar de més i noves eines per fer front a ocupacions incíviques i “així acabar amb les problemàtiques que han de viure les persones properes a habitatges ocupats”, a més de la reclamació de més mesures i eines per combatre la delinqüència multireincident.

La restricció de l’ús de patinets elèctrics a les zones prioritàries per a vianants del centre i l’impuls a campanyes per a reduir les actuacions incíviques són altres de les propostes de Junts per a les Eleccions Municipals del 28 de maig, també el compromís de continuar recolzant i reforçant amb més recursos l’Associació de Voluntaris/àries de Protecció Civil puguin seguir donant suport a l’organització d’activitats i a les situacions d’emergències i seguretat ciutadana d’acord amb la Policia Municipal.

L’equip de Junts Olot ha explicat avui les principals propostes que en l’àmbit de Seguretat es recullen en el projecte que presenta per a les eleccions del 28 de maig. Agustí Arbós i Gemma Canalias han acompanyat Pep Berga a la presentació que ha tingut lloc aquest dimarts al matí a l’inici del carrer Sant Rafel amb Plaça Clarà.