L’equip de Pep Berga reitera el seu suport a les associacions i clubs esportius oferint-los les instal·lacions necessàries per a la pràctica esportiva i els recursos per assegurar la seva activitat.

Milers d’olotines i olotins fan esport de forma regular, molts dels quals són esportistes federats. Per això, la ciutat disposa d’unes bones instal·lacions per fomentar i promoure la pràctica esportiva a totes les franges d’edat.

Aquests últims anys, Olot ha posat en marxa instal·lacions perquè la ciutat ofereixi espais adequats a noves pràctiques esportives: des d’un parc de cal·listènia al Parc de les Mores, la creació  d’un parc de Bike Trial al costat de l’Estadi d’Atletisme del Tossols i l’ampliació de l’Skate Park de Malatosquer. També s’ha posat a disposició dels clubs de gimnàstica artística un nou terra tècnic i s’ha renovat la coberta del pavelló 3 (volei) i s’ha reparat la del Poliesportiu. L’arranjament de les parts més malmeses de la Pista d’Atletisme, les tasques de manteniment de la piscina municipal i les millores portades a terme a l’Estadi Municipal són altres actuacions que s’han impulsat per posar al dia les instal·lacions esportives municipals.

Per tal de continuar promocionant l’esport com un espai de salut i de relació, des de Junts es proposa diferents actuacions que han de millorar les instal·lacions existents així com crear-ne de noves per atendre les necessitats dels clubs i les entitats. En aquest sentit, l’equip de Junts Olot es compromet a ampliar els vestidors del camp de futbol del Joventut Sant Pere Màrtir i els camps de futbol del Morrot així com renovar els vestidors del camp de futbol de Sant Roc.

Des de Junts també s’aposta per condicionar un espai destinat de manera exclusiva a la pràctica de la gimnàstica artística, fer avançar el projecte del Parc Ciclista per a la formació del ciclisme infantil i juvenil en un espai segur i ampliar el Parc de Cal·listènia. Per tal que els clubs disposin d’espais per a reunions i per a guardar materials, des de Junts s’aposta per condicionar espais per a sales de trobades i magatzems perquè puguin estar a la seva disposició.

La construcció i obertura durant el 2025 de la Piscina Municipal Coberta climatitzada a les actuals instal·lacions de Bonavista és una de les actuacions que Junts proposa per al proper mandat. La renovació del parquet del pavelló de la Pollancreda, dedicat sobretot al bàsquet, seguir millorant les instal·lacions de l’Estadi Municipal de futbol i la construcció d’un Parc de Pumptrack a les Tries són altres de les propostes que, en matèria esportiva, planteja Junts per a les Eleccions Municipals (a la pàgina web https://juntsxcatolot.cat/ podreu consultar el programa amb més de 300 propostes).

Junts reitera el seu compromís amb les entitats i associacions per tal que portin a terme la seva activitat amb les diferents disciplines i categories. L’equip de Pep Berga aposta per continuar potenciant els programes d’activitat física adreçats a les escoles i instituts de la ciutat conjuntament amb el grup de treball de mestres; mantenir l’oferta del programa d’activitats dirigides de baixa, mitjana i alta intensitat del projecte Belluga’t dirigit a totes les edats; conservar i millorar els circuits saludables de la ciutat, promocionar les seccions sèniors (veterans) dels clubs esportius de la ciutat i col·laborar amb el Consell Esportiu de la Garrotxa en l’organització d’esdeveniments que ajudin a promoure la pràctica esportiva a la nostra comarca.

Una altra de les propostes de Junts per al proper mandat és la voluntat d’incrementar la dotació econòmica de les subvencions de suport a les entitats esportives. L’equip de Pep Berga referma el seu recolzament a les activitats que organitzen les associacions i els clubs esportius amb la cessió d’equipaments i un programa de subvencions que en els últims anys han suposat més d’1,1M€ anuals en ajudes per a 200 entitats de la ciutat. També amb el programa d’ajuts als esportistes d’elit locals d’esports individuals.

Des de Junts Olot també es vol donar un nou impuls a les polítiques d’igualtat de gènere en l’àmbit esportiu, donant suport a l’esport femení a través de l’activitat dels clubs olotins.

L’equip de Junts Olot ha explicat avui les principals propostes en l’àmbit d’Esports per al proper mandat. Aniol Sellabona i Adriana Francés han acompanyat Pep Berga a la presentació que ha tingut lloc aquest dilluns al matí davant de les instal·lacions del Joventut Sant Pere Màrtir.