Als esdeveniments impulsats des de l’Ajuntament, l’equip de Pep Berga referma el seu suport a les entitats i clubs perquè Olot segueixi acollint competicions de referència. Una programació dirigida a la població local i que genera un impacte econòmic molt important per a diferents sectors de la ciutat.

En els últims anys, Olot ha multiplicat per 4 els esdeveniments que tenen lloc a la ciutat. Pràcticament cada setmana la ciutat acull alguna activitat cultural, esportiva, firals i de promoció. El festival Mot, el Sismògraf, la Ruta de les Tapes, el Shopping Nit, el Nomad, Lluèrnia, la Fira Orígens… són només alguns dels actes que se celebren a Olot que s’afegeixen a les moltes iniciatives sorgides a partir de les activitats del teixit associatiu de la ciutat.

Una programació impulsada per l’Ajuntament i per moltes entitats, associacions i clubs esportius que omplen el calendari de gener a desembre. En aquests últims anys, gràcies a l’activitat de les entitats, Olot s’ha convertit en la seu d’esdeveniments que han posicionat la ciutat a nivell nacional i internacional.

En aquests últims quatre anys, des de l’Ajuntament d’Olot s’ha donat suport a les activitats que organitzen les associacions i els clubs esportius amb la cessió d’equipaments i un programa de subvencions de més d’1,1M € anuals per a 200 entitats. També s’ha impulsat un programa d’ajudes als clubs per a l’organització d’esdeveniments esportius nacionals i internacionals.

De cara als propers quatre anys, i en l’àmbit de la Dinamització Econòmica, Junts aposta per consolidar i augmentar el nombre  d’activitats lúdiques, firals, comercials i culturals a la ciutat, per atraure visitants i generar ocupació als sectors del comerç, del turisme i de la restauració. També proposa la creació d’un nou Festival del joc, a la primavera, que proposi activitats familiars relacionades amb els jocs de taula, jocs manuals, jocs electrònics o jocs d’estratègia, una proposta dirigida al públic familiar.

L’objectiu és dotar d’una programació de qualitat durant tot l’any dirigida a la població local i, al mateix temps, consolidar la ciutat com a escenari d’activitats culturals i esportives que repercuteixin en els diferents sectors econòmics. Segons l’estudi d’hàbits i consums del comerç d’Olot, el divendres i dissabte són els dies de la setmana amb més afluència de vendes.

El comerç, juntament amb l’hostaleria i la restauració, constitueixen una de les principals activitats econòmiques, socials i turístiques d’Olot per la seva contribució a la generació de llocs de treball i pel pes que representa en l’estructura productiva. Els veïns i veïnes d’Olot són els clients majoritaris del comerç de la ciutat, seguit dels residents a la resta de municipis de la Garrotxa. En els últims anys, però, les persones que viuen fora de la comarca han esdevingut clients del comerç d’Olot, especialment els del Ripollès, Osona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona fins a realitzar el 30% de les compres dels establiments de la ciutat.

En l’àmbit turístic, des de Junts es vol continuar posicionar Olot i la Garrotxa com a destí turístic sostenible, familiar, esportiu i intel·ligent, lligat als valors de natura, gastronomia, artesania i la vida saludable, a més de destinació de Turisme Esportiu. En aquest sentit, es vol afavorir l’allargament de les estades i les pernoctacions de tots aquells visitants que venen atrets pels esdeveniments de la ciutat i donar impuls al turisme especialitzat en senderisme (Itinerànnia), ecoturisme, en l’esport (running, ciclisme, orientació i geocaching…), en producte local gastronòmic i turisme cultural.

L’impuls a l’Espai Cràter com a equipament de referència en ciència, tecnologia i societat, seguint prioritzant l’estratègia educativa i essent un element dinamitzador de l’activitat econòmica de la ciutat, la creació d’una nova eina d’anàlisi del mercat, obtenint estadístiques reals i dades tant d’oferta com de demanda: interessos, procedència, despesa mitjana del visitant, recorreguts, pernoctacions… i la millora dels espais turístics per fer-los més accessibles, tant per persones amb discapacitat com per famílies amb mainada o persones grans són altres de les prioritats del programa de Junts per a les Eleccions Municipals que es pot consultar a juntsxcatolot.cat.

L’equip de Junts Olot ha explicat avui les principals propostes de Dinamització Econòmica per al proper mandat. Gemma Canalias i Aniol Sellabona han acompanyat Pep Berga a la presentació que ha tingut lloc aquest divendres al matí als Pavellons d’Esports on aquest cap de setmana el Club Tennis Taula Olot juga la fase d’ascens a la màxima categoria d’aquest esport.