Apostem per crear aquesta figura que ha de connectar les demandes del comerç amb els diferents Serveis Municipals.
Junts Olot proposa la creació de la figura d’agents cívics a les zones comercials. L’equip de Pep Berga creu que aquesta incorporació permetria traslladar als diferents Serveis Municipals qüestions relacionades amb la millora de l’espai públic, neteja, accessibilitat, seguretat… entre altres aspectes, que permetrien una activació més ràpida per donar resposta a cada necessitat. “Els agents cívics compartirien l’horari comercial i farien d’enllaç entre els comerciants i els serveis (Brigada Municipal, Brigades Ocupacionals, Sigma…) que es necessitin a cada moment” ha explicat l’alcaldable de Junts, Pep Berga. Berga ha afegit que “és un dels aspectes que volem reforçar de cara als propers anys per anar definint mesures de millora de l’espai públic i que, al mateix temps, contribueixin a reforçar el comerç d’Olot”.
La creació de la figura dels agents cívics a la zona comercial forma part del Pla d’accions per activar i potenciar el teixit comercial a tota la ciutat per promoure un model de comerç, serveis i artesania, competitiu, sostenible i equilibrat. Des de Junts també es vol donar impuls a una anàlisi continuada de l’activitat de la zona comercial, a través de sistemes innovadors i digitals per definir noves accions enfocades a millorar l’atenció, la relació i el coneixement del client i la seva fidelització, així com dissenyar les actuacions més efectives per la millora de la competitivitat del teixit comercial. Tot això, lligat a ajuts provinents als fons Next Generation en una convocatòria d’ajuts amb l’objectiu de millorar la competitivitat del sector comercial, potenciant el caràcter i les singularitats del comerç local de la ciutat.
En l’àmbit de l’activitat econòmica, Junts referma la voluntat de dedicar tots els recursos necessaris per continuar reduint l’atur, consolidant Olot com una de les ciutat amb menys atur del país. Entre les mesures dirigides a aquest àmbit, destaca la creació d’un nou espai de coworking al centre de la ciutat, l’impuls els Fòrums entre empreses de Polígons per reforçar l’aliança d’emprenedors de diferents polígons industrials i millorar la seva competitivitat que ja ha donat, com a resultat, accions per a la millora de la mobilitat i la futura creació de comunitats energètiques.
El posicionament d’Olot i la Garrotxa com a territori atractiu per a l’emprenedoria i el desenvolupament i la gestió del talent a partir de les actuacions analitzades en el Pla de Talent són altres de les propostes del programa de Junts per a les Eleccions Municipals que també inclou mesures per potenciar el turisme gastronòmic, posant en valor la qualitat dels productors, restauradors i comerços.
En aquest sentit, es vol consolidar el projecte de la Plaça Mercat, perquè continuï essent una de les millors places mercat de Catalunya, així com reforçar la sala d’activitats i de demostració culinària per esdevenir un model de referència comercial del producte fresc i de proximitat, a més dels costums, valors saludables i sostenibles.
Una altra de les prioritats que des de Junts s’ha marcat per als propers anys és l’adopció de mesures per ajudar les famílies amb persones celíaques. En col·laboració amb l’Associació de Celíacs de Catalunya i l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, es treballarà per incrementar l’oferta de restaurants, enfocada a un públic amb necessitat especials, així com continuar actuant per la millora de les condicions de vida de les persones celíaques.
L’equip de Junts Olot ha explicat avui les principals propostes que en l’àmbit de l’Activitat Econòmica es recullen en el projecte que presenta per a les eleccions del 28 de maig. Estanis Vayreda i Gemma Canalias han acompanyat Pep Berga a la presentació que ha tingut lloc aquest dilluns al matí a la Plaça Mercat.