L’equip de Pep Berga es compromet a repetir el model iniciat aquest mandat que ha permès destinar més d’un milió i mig d’euros a la millora dels equipaments educatius de la ciutat. Des de Junts es reclamarà a la Generalitat que s’iniciï el trasllat de l’Institut Escola Greda a un nou espai més adequat per a un centre educatiu.

 

Junts per Olot proposa impulsar un segon Pla d’inversions als centres educatius de la ciutat. Dotat amb més d’un milió d’euros en els propers quatre anys ha de donar continuïtat a les millores que s’han afrontat aquests últim mandat i que han suposat una inversió d’un milió i mig d’euros als equipaments educatius de la ciutat. Així, per exemple, s’han portat a terme treballs de conservació i manteniment de les instal·lacions educatives, a més de col·locar plaques solars fotovoltaiques a diferents centres educatius (Sant Roc, la llar d’infants La Gredera, l’escola del Pla de Dalt, a més de la llar d’infants i el casal de Sant Miquel que també funcionen amb energia solar).

Per al proper mandat, Junts Olot aposta per un nou Pla d’inversions a les escoles públiques de la ciutat i l’elaboració d’un Pla de reducció de la despesa energètica als equipaments educatius.

Junts també es compromet a continuar reclamant a la Generalitat l’inici de la construcció dels vestidors de l’INS Garrotxa i el trasllat de l’Institut Escola Greda a un edifici de nova construcció situat en espai més adequat de la ciutat per a un centre educatiu. L’alcaldable Pep Berga ha recordat que “hem fet arribar al Departament d’Educació la necessitat que el Greda disposi d’unes noves instal·lacions que permetin al centre deixar el polígon industrial on ara està situat i garanteixi un millor accés i condicions a l’alumnat, famílies i persones que hi treballen”.

L’increment dels recursos formatius i educatius existents per a joves en situació de vulnerabilitat i el foment de l’ús social del català en l’àmbit educatiu són altres de les propostes que, en l’àmbit educatiu, planteja Junts per als propers anys en què també s’aposta per consolidar la unificació de l’Àrea d’Educació amb la de Cultura, reestructurant el model organitzatiu que s’ha desplegat aquest mandat.

L’equip de Junts Olot ha explicat avui les principals propostes que en l’àmbit d’Educació es recullen en el projecte que presenta per a les eleccions del 28 de maig. Aniol Sellabona i Vanessa Catalan han acompanyat Pep Berga a la presentació que ha tingut lloc aquest divendres al matí al barri de Sant Roc.